Loopbaankeuze: kies een realistische vervolgstap in je loopbaan

Klinkt je huidige baan als hetzelfde liedje? Voeren je talenten en competenties niet meer de boventoon? Bij loopbaankeuze trek ik alle registers open, zodat jij weer het hoogste lied kunt zingen. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten, beperkingen, ambities en kansen. Je houdt de regie in eigen hand en weet hoe je een realistische vervolgstap in je loopbaan kunt zetten.

Reflecteren en oriënteren

Een loopbaankeuzeproces is een individueel traject dat je onder begeleiding van Annelies Manders Coaching & Outplacement doorloopt. Als deelnemer ga je intensief aan de slag: met jezelf én met de arbeidsmarkt. Reflecteer en ontdek waar jij in je kracht zit. Zo vergroot je je duurzame inzetbaarheid. Via gesprekssessies, online vragenlijsten, zoals o.a. de Werkenergieanalyse, en huiswerkopdrachten krijg je een helder beeld van wie je bent, wat je ambieert en hoe je daar werk van maakt. Je oriënteert je op de arbeidsmarkt en je ontdekt de kansen op een volgende stap. Afhankelijk van de vraagstelling duurt een loopbaankeuzeproces 2 tot 4 maanden.

Intake, profiel en actieplan

Ontbrekend toekomstperspectief, onvoldoende uitdaging, te veel stress of een verkeerde match met collega’s en leidinggevenden. De motivatie om te kiezen voor een loopbaankeuzeproces is divers. Tijdens het intakegesprek brengen we gezamenlijk zo helder mogelijk je loopbaanvraag onder woorden. Zo geven we richting aan de onderdelen zelfreflectie en arbeidsmarktoriëntatie. Uiteindelijk zet je een actieplan op papier, inclusief de concrete vervolgstappen die je gaat zetten op weg naar een passende baan. Mogelijk is er binnen je huidige functie nog ruimte om taken te verschuiven: het zogenoemde ‘jobcraften’. Of je kiest voor een nieuwe, beter passende baan. Doel is een baan waar je warm voor loopt en die aansluit bij je talenten, competenties en ambities.