Outplacement

Word je ontslagen? Ben je zelf toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Ik begeleid je naar een baan waar je fluitend naar toe gaat. Je leert niet alleen het verlies van je oude baan te accepteren. Je blikt ook vooruit: met zelfreflectie en arbeidsoriëntatie. We stellen samen een plan van aanpak op en stippelen een slimme strategie uit. Het doel is om een nieuwe baan te veroveren.  Uiteraard sluit mijn begeleiding naadloos aan bij jouw behoefte.

Outplacement: eerst verwerken, dan vooruitkijken

Afscheid nemen van je huidige baan is vergelijkbaar met een rouwproces. Gevoelens van pijn, verdriet, frustratie of boosheid kunnen overheersen. Met het oog op een frisse start is acceptatie van het ontslag en de verwerking van verlies belangrijk. Ik help je bij dit verwerkingsproces. Soms moet je een stap terugzetten, voordat je vooruit kunt. Met de juiste aanpak lukt het om jezelf klaar te stomen voor een nieuwe baan.

Focus op nieuwe baan start met zelfreflectie

In veel branches liggen de banen niet voor het oprapen. Soms is de concurrentie moordend. De oriëntatie op een nieuwe baan start met een blik in de spiegel. Een positief zelfbeeld én een goede indruk van je talenten en verbeterpunten is cruciaal. Tijdens het outplacementtraject brengen we gezamenlijk met een zelfanalyse jouw profiel, ambities en onderscheidend vermogen in kaart. Daarbij maak ik gebruik van individuele gesprekken, maar ook van de beproefde Werkenergieanalyse en andere online vragenlijsten. Deze online vragenlijsten geven een helder inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en interesses en koppelen dit aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Deze praktische inzichten helpen je om een baan te vinden waarvan je energie krijgt. Je krijgt toegang tot een online vacaturematchingsysteem. Dit systeem koppelt jouw interesse en kwaliteiten aan interessante vacatures op de arbeidsmarkt van dat moment.

Solliciteren is hard werken

Een baan die op je lijf geschreven is, komt je niet aanwaaien. Solliciteren anno nu is anders dan voorheen. De opkomst van sociale media hebben de manier van werving en selectie veranderd. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld uitgegroeid tot een krachtig medium in sollicitatieprocedures. Specifieke vaardigheden zijn nodig om daar succesvol op in te spelen.

  • Zijn je brief en cv aansprekend genoeg?
  • Kun je jezelf op een professionele manier presenteren?
  • Beschik je over de juiste contacten in je netwerk die je op weg kunnen helpen?
  • Maak je op een slimme manier gebruik van social media, zoals linkedin?
  • Welke contacten van mij zijn interessant voor jou?

In mijn werkzame leven heb ik al ruim 300 mensen begeleid naar een andere baan. Telkens opnieuw is het een proces waar ik met enthousiasme en energie aan mee werk. Kortom: solliciteren is hard ‘werken’. Een proces met ups en downs. Soms is dat zwaar. Maar je hoeft het niet alleen te dragen. Ik ben er gewoon als het nodig is. We werken er samen aan.