Re-integratie: zieke werknemers aan ander werk helpen

Een lichamelijke of psychische beperking heeft een grote impact op je loopbaan en in je leven. Bij re-integratie zoeken we samen een baan die als muziek in de oren klinkt. Dat is geen eenvoudige opgave. Ik denk niet in beperkingen, maar focus me op kansen en mogelijkheden. Bij re-integratie kun je rekenen op een bijzondere combinatie: jarenlange ervaring in loopbaancoaching en outplacement, plus het inlevingsvermogen van een ervaringsdeskundige.

2e spoor re-integratietrajecten

Is terugkeren naar je oude baan of een andere functie niet meer mogelijk? In dat geval ben je aangewezen op re-integratie. Met persoonlijke coaching bouwt Annelies Manders Coaching en Outplacement stap voor stap aan je zelfvertrouwen en enthousiasme. De prioriteit ligt bij het ontdekken en ontwikkelen van talenten en kwaliteiten. Arbeidsmarktoriëntatie richt zich op banen die matchen met je belasting en belastbaarheid. Het kan zijn dat “oud zeer” naar boven komt. Door passende interventies ga ik met je aan de slag om ongewenste gevoelens of negatieve emoties om te buigen naar enthousiasme en het zien van kansen. Re-integratie slaagt als een positieve houding negatieve emoties in de houdgreep neemt.

Maatwerk

Als gecertificeerd senior loopbaancoach ben ik een deskundige in 2e spoor re-integratietrajecten. Ik heb medewerkers van verschillende niveaus en uit diverse sectoren succesvol aan een nieuwe baan geholpen. Bij re-integratie kun je vertrouwen op een individueel, intensief maatwerktraject. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops of trainingen in kleine groepjes. Solliciteren is hard werken. Succes komt niet direct aanwaaien. Het proces verloopt met vallen en opstaan. Gedurende dit traject kun je altijd terugvallen op mijn kennis, betrokkenheid en bevlogenheid. Met bruikbare aanwijzingen, concrete tips en een ‘vleugje humor’ help ik je vooruit.