Re-integratie: zieke werknemers aan ander werk helpen

Een lichamelijke of psychische beperking heeft een grote impact op je loopbaan en in je leven. Bij re-integratie zoeken we samen een baan die als muziek in de oren klinkt. Dat is geen eenvoudige opgave. We denken niet in beperkingen, maar focussen ons op kansen en mogelijkheden. Je kunt bij ons rekenen op een bijzondere combinatie: jarenlange ervaring in loopbaancoaching en begeleidingstrajecten naar werk, plus het inlevingsvermogen van ervaringsdeskundigen. Tijdens de begeleiding bieden wij jou onze kennis, betrokkenheid en bevlogenheid. Met bruikbare handvatten, concrete tips en een ‘vleugje humor’ helpen we je vooruit.

Voor het UWV werken we in een team van 4 ervaren senior coaches vanuit 3 locaties: Oss, Uden en Rosmalen. Ik stel mijn collega’s aan u voor:

v.l.n.r.: Viola Majoie, Elly van de Ven- Kollenburg, Angela van Berkel, Annelies Manders

In samenwerking met het UWV zijn WERKFIT en/of NAAR WERK trajecten mogelijk.

WERKFIT (UWV)

Heb je een ziektewetuitkering vanuit het UWV en wil je ontdekken waar jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt liggen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We zoomen in op wat voor jou belangrijk is én wij kennen de arbeidsmarkt. Daarbij vragen we van jou dat je kritisch naar jezelf durft te kijken.

Rekening houdend met je belasting en belastbaarheid worden er concrete en realistische adviezen gegeven op basis van de regionale arbeidsmarktontwikkelingen. We richten ons op functies waar je ook enthousiast van wordt.

Vanuit een ziektesituatie weer willen gaan werken kan gepaard gaan met minder zelfvertrouwen, het lastig vinden om grenzen te stellen, het omgaan met stress en spanning en/of het opbouwen van energie. Wij ondersteunen je hierbij.

En natuurlijk zorgen wij ervoor dat je er klaar voor bent om te gaan solliciteren. Een arbeidsmarktgericht CV en jezelf krachtig presenteren horen daar bij. Een werkervaringsplaats kan soms ook tot de mogelijkheden behoren.

Onze aanpak blijkt succesvol en wordt positief gewaardeerd door klanten. Door een extern bureau is onze kwaliteit beoordeeld. In 2019 met een 8,5, in 2020 met een 8,3 (en 100% positief resultaat) en in 2021 met een 8,3. Daar zijn we trots op!

NAAR WERK (UWV)

Een baan vinden die bij je past gaat niet vanzelf. Solliciteren anno nu is anders dan voorheen. Mede door komst van sociale media is de manier van werving en selectie veranderd. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld uitgegroeid tot een krachtig medium in sollicitatieprocedures. We ondersteunen je in het versterken van je sollicitatievaardigheden. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Zijn je brief en CV aansprekend genoeg?
  • Kun je jezelf op een krachtige manier presenteren?
  • Beschik je over de juiste contacten in je netwerk die je op weg kunnen helpen?
  • Maak je op een slimme manier gebruik van sociale media, zoals LinkedIn?
  • Welke contacten zijn interessant voor jou?
  • Waar vind je de juiste vacatures?

Telkens opnieuw is het een proces waar we met enthousiasme en energie samen mee aan de slag gaan. Kortom: solliciteren is hard ‘werken’. Een proces met ups en downs. Soms is dat zwaar. Maar je hoeft niet alles alleen te doen. Wij zijn er gewoon als het nodig is. We werken er samen aan.

Onze aanpak blijkt succesvol en wordt positief gewaardeerd door klanten. Door een extern bureau wordt de kwaliteit gemeten. In 2019 zijn we met een 8,6 en in 2020 en in 2021 met een 9 beoordeeld. Daar zijn we natuurlijk trots op!